Kaffeprosjektet spres gjennom skolelandbruk

Elvene instrueres i, måler opp og markerer avstand mellom kaffeplanter og terrasser

Hvam videregående skole sitt solidaritetsprosjekt bærer frukter. På arealene kjøpt fra innsamlede midler i 2021 nær Kikeo ungdomsskole planter elever ut kaffe med stort engasjement. Først ble arealene oppmålt med markering av hvor  kaffeplantene skulle plasseres.

Mange elever vil plante ut kaffe på gården hjemme og lære foreldrene om planting og skjøtsel av kaffeplanter

Denne uka har elevene gravd kvadratiske hull med lengde, bredde og dybde på ca. 50 cm til hver plante. Husdyrgjødsel, også kjøpt med innsamlete midler fra Hvam, ble blandet med det fruktbare øvre jordlaget og lagt i hvert hull før kaffeplantene ble satt i jorda.  Mer enn 250 elever deltok i plantingen. Kaffe er blitt et kraftfullt ungdomsprosjekt. 

I dag og i morgen skal det regne i Mgeta. Det blir godt for kaffeplantene. Elevene har plantet ut 1500 planter denne uka og skal fortsette å plante ut 1500 nye etter påske. Målet er å plante ut 3000 kaffeplanter. Elevene er delt i smågrupper med ansvar for hvert sitt jordstykke. Gruppa som etter ett år har dyrket fram kaffebusker av best kvalitet får en pris på 300.000 Shilling (1.200,- NOK), nummer 2 får 200.000 Shilling og nummer 3 100.000. Mye penger for skoleelever i Mgeta. Vi får håpe at pengemotivasjon fungerer i Tanzania, selv om undersøkelser med studenter i det rike vesten sier noe annet.            

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania, Entreprenørskap. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s