Entreprenørskap

Virksomheten i forsøksfeltet har både til hensikt å øke avlingsnivået i landbruket og å utvikle mer bærekraftige dyrkingsmåter. Entreprenørskapsprosjektene vil både ha grunnlag i landbruk og i foredling av råvarer fra landbruket. Mgetas venner har allerede kjøpt et jordstykke til forsøksfeltet, men trenger også en bygning som kan romme noen av prosjektene og kontor i 1. etasje samt soverom i 2. etasje til deltakere ved kurs og seminarer fra fjellene og andre steder. Vi trenger givere, både enkeltpersoner, bedrifter og institusjoner, for å få midler til å sette i gang byggeprosjektet. Etter vi har bygget en kapital på 300.000,- kr, setter vi i gang. For å gi støtte, gå her., og merk bidraget «Utviklingssenter».

Lykkelig Macadamia-bonde

Lykkelig Macadamia-bonde

Solomon og hans medhjelpere har allerede påbegynt oppal av Macadamiatrær, og utplanting i planteskoler 8 landsbyer skjer i løpet av våren 2016. Nøttene er næringsrike. Økologisk dyrkete nøtter selges til høy pris i Europa, men også i Tanzania. Målet vårt er at økologisk dyrkete Fair Trade nøtter med historie om effekten av støtte til svakerestilte i Mgeta skal bli en merkevare for Ulugurufjellene. Vi har kjøpt inn nøtter for utplanting i desember, og i vinter vil vi også utprøve foredling og pakking i Luale for salg i Norge. Vi trenger støtte til utplanting og foredling av nøttene samt kvalifisert hjelp til å utforme et bærekraftig system for import av nøttene til Norge. For økonomisk støtte, gå her. og merk bidraget «Macadamianøtter». For annen støtte, send epost til mgetasfriends@gmail.com.

Bosco Paolo, fra den første gruppen foreldreløse geitebønder og det første kullet som har fått støtte til yrkesutdannelse, vil starte med oppdrett av kyllinger og eggproduksjon. «Lokale egg» har høy pris, likeledes «lokale kyllinger». Bosco vil levere kyllinger til svakerestilte ungdommer slik at de kan starte kyllingoppdrett på egne gårder. Vi ønsker at Bosco skal etablere seg nær utviklingssenteret som eksempelgård, og trenger å kjøpe et jordstykke og midler til enkle bygninger, redskaper samt rugemaskin. For økonomisk støtte, gå her. og merk bidraget «Kyllingoppdrett»

Mary Charles og Happy, som har fått yrkesutdannelse i søm/tekstiler, ønsker å utvikle en systue der de også kan lære opp ungdommer. Systuen vi både satse på klær for lokal bruk samt kurver og annet for eksport. Vi trenger midler til redskaper, stoff og symaskiner og lønn til Mary Charles og Happy i oppstartsfasen, samt til avlønning av opplæring over tid. For økonomisk støtte, gå her. og merk bidraget «Systue».

For oppdateringer om ulike entreprenørskapsprosjekter se her.