Entreprenørskap

Det levende universitetet

Det levende universitetet. Merk også verandaen med utsikt over Uluguru-fjellene og mulighet for avslapning mellom slagene, gode samtaler og kanskje også for meditativ innsikt

Entreprenørskapssenteret, Det levende universitetet i Luale, sto ferdig i januar 2022. Fire store entreprenørskapsrom i kjelleren, ti soverom og oppholdsrom i første etasje, samt et stort åpent lokale på 120 kvadratmeter i internatet vegg i vegg med senteret til bruk for møter, kurs og opplæring. Like ved senteret ligger Kikeo ungdomsskole, som samler elever fra syv landsbyer. Skolen har et stort dyrkingsområde for kaffe. I nærheten er også forsøksfeltet kalt Linda plot (oppkalt etter initiativtakeren Linda Jolly). Det levende universitetet ligger sentralt i Luale landsby og Luale ward, et senter som omfatter fire landsbyer.

Siden er under utvikling. Nye entreprenørskapsprosjekter skal legges inn og beskrives i 2023, prosjektet med Karls leirovener i løpet av januar. Framover trengs støtte til produksjon og installasjon av Karls ovner i husholdene i fjellene, beregnet til 500,- pr. ovn med pipe installert i et hushold, som fører til at skog spares og at kvinnene i huset ikke får kols eller lungekreft i 50-årsalderen eller tidligere. Dimo og Emmanuel i Luale er klare for å installere nå. Er du også klar allerede nå, støtt med 500,- her.

Merk støtten: Ovn til en familie.

Oppdateringer om ulike entreprenørskapsprosjekter skal også finnes her.