Påskeinnsamling

Mgeta avskoges og kvinnene får alvorlige lungesykdommer på grunn av matlaging ved bruk av det tradisjonelle bålet mellom tre steiner. Kostnadsfrie ovner og pipe av lokal leire kan redusere forbruket av brensel etter tørking av ved og nærmest avskaffe røykskadene.

Koronautbruddet har ført menneskene på hele jordkloden over i usikre tider, også i det rike Norge. Nødvendigheten av å stå sammen og viktigheten av å ta vare på dem som lider er åpenbar. I Tanzania, som i mange andre fattige land, truer sykdommer hele tiden. Mangel på kunnskap og kapital medfører at mange mennesker hver dag dør av helseplager som enkelt kunne vært forebygget med god hygiene, godt kosthold og tilgang på medisiner og legehjelp.

Ved å legge til rette for at lokalbefolkningen selv kan forbedre sin livsvilkår og skape en hverdag med forutsigbare inntekter, baserer prosjektene til Mgetas venner seg på prinsippet hjelp til selvhjelp. Derfor bygger vi Det levende universitetet, senteret for jobbskaping i Luale. Dette skal bli en møteplass for lokalbefolkningen, med sine ideer og kunnskaper om stedlige ressurser og ressursbruk, og praktikere og forskere utenfra. Sammen kan de utvikle næringer og hverdagspraksis som trygger levekårene økonomisk, økologisk, sosialt og kulturelt.

I påsken og ut april arrangerer Mgetas venner en innsamling slik at vi kan gjøre ferdig vegger, vinduer samt innvendig tak i etasjen med oppholdsrom og utvendig tak i senteret. Etter det kan vi huse virksomhetene for systematisk arbeid med å forbedre lokale levekår, som kan organiseres bedre enn over, der ovnslagingen foregår på et stort sementlokk utendørs. Du finner innsamlingen ved å gå inn på lenken: Påskeinnsamling.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s