Entreprenørskapssenteret i Luale påbegynt

Både arbeidsro, arbeidsrom og samarbeid for jentene på internatet i Luale

Samtidig med at internatet ved Tchenzema ungdomsskole males og klargjøres, er gravingen for entreprenørskapssenteret satt i gang. Internatene har gitt jentene mulighet til utdannelse og gitt dem håp om å skape bedre framtid for seg selv, familien og lokalsamfunnet. Kikeo ungdomsskole har klatret opp fra siste til tredjeplass på resultatlista blant 25 skoler. Jentene fra internatet i Luale har løftet resultatene.

Aksjonslæring i praksis. De foreldreløse planlegger, gjennomfører og vurderer tiltak for å støtte hverandre og forbedre livssituasjonen

Men utdannelse gir ingen garanti om jobb. Alt for mange unge Tanzanianere med bachelor- eller mastergrad er uten arbeid. Målet er at det nye senteret i Luale skal utløse og skape nye arbeidsplasser i møtet mellom engasjerte ungdommer, lokal kunnskap/praksis og kunnskaper og ferdigheter som hentes utenfra. Siden 2011 har vi erfart hvordan aksjonslæring både har skapt egenstyrke, sosial ansvarlighet, evne til å løse problemer og til å utvikle nye virksomheter blant sårbare ungdommer i Mgeta.

Mer enn 20 kvinnelige bønder fra Luale graver ut for nytt entreprenørskapssenter 6. juni

Likevel er det mange utfordringer som trenger nye løsninger. Befolkningen øker stadig. Når de aller fleste begynner med landbruk, utpines jorda, som er en begrenset ressurs. Bærekraftig og inntektsbringende skogslandbruk med kaffe, avocado og Macadamia vil være opplæringsaktiviteter i det nye senteret sammen med utprøving av ideer knyttet til nye produksjoner, foredling og håndverk. Det trengs et senter med rom og verksteder for utprøving og overnatting, og nå er utgravingen for bygget i full fart.

Mgetas venner trenger pengestøtte til å bygge det nye senteret. Støtte kan merkes «Entreprenørskapssenter» og innbetales til 12546224838 eller gjennom Cultura Banks folkefinansiering for prosjektet og lenken  fnd.uz/Mgeta

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s