Internatet ved Tzenchema ungdomsskole snart ferdig

Skoleungdommene har båret all støpesand til avsluttende muring og slemming. Siste hånd på utvendig slemming utført 31. mai.

Siden de norske dugnadsarbeiderne dro fra Mgeta i slutten av februar, har det regnet tett i Uluguru-fjellene. For lastebiler har det vært umulig å kjøre opp den lille bakken etter landsbysenteret i Nyandira. Transport av varer innover i fjellet har skjedd med motorsykkel eller til fots når heller ikke motorsyklene har kommet fram. Den siste delen av grunnarbeidet har vært meget krevende og tatt lang tid, da det verken er enkelt å arbeide ute eller frakte varer i pøsregn og gjørme, heller ikke til fots.

Innvendig tak sparkles før maling

Nå utfører håndtverkerne det siste arbeidet med legging av innvendig tak, sparkling og maling. Senger er bestilt og lages i Iringa, der prisen pr. seng er lavere enn i Morogoro. Når gulvet er murt og annet nødvendig arbeid innvendig utført, monteres sengene med madrasser og internatet kan tas i bruk. Vi kan takke Solomon, men også ildsjelen og ungdomsskolelæreren Lamek Komba for at bygget er kommet så langt i gjørmehavet.

Lamek Komba viser en liten avocadoplante blant bønneplanter på et av jordene til Tzenchema ungdomsskole

Solomon og Komba har også plantet mer enn 40 små avocadotrær i samarbeid med elever og foreldrene deres på skolens jorde nedenfor internatet. Ved siden av kaffebusker og macadamiatrær satser Mgetas venner på utplanting av avocado. Mer enn 800 bønder vil i gang med avocado som har stabil etterspørsel og stadig høyere pris i Tanzania. Skogslandbruk med kaffebusker samplantet med macadamiatrær og felter med avocado kan kombineres med geitehold, sikre vannhusholdning og bidra til å redusere erosjon.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s