Internatet i Bunduki omsider klart for innflytting

Internatet i Bunduki før vi malte det

21. februar dro Solomon og 6 av  turdeltakerne til sidedalen Bunduki og ungdomsskolen der. Målet var å male internatet. Internatet ligger vegg i vegg med ungdomsskolen og består av et rom med dusjer og 3 store soverom med plass til 16 jenter i hvert rom. Bygget er støttet av Steinerskolen i Moss og Mgetas venner. Til venstre for bygget ligger toaletter som skiller urin og fast avføring. Til høyre for internatet skimtes et påbegynt bygg for matlaging, som gjøres ferdig disse dager.

Christina er glad for å kunne gå på ungdomsskolen og lære matematikk

Solomon ønsket å male internatet denne dagen da «the big potato», kommunalministeren, skulle kaste glans over skolen og Bunduki ved å åpne «Plant et tre» dagen. Mens vi malte for ministeren forbi med en lang prosesjon etter seg, men takket hjertelig for internatet i farten. Møtet med foreldreløse Christina Maiko Anthony på 14 år var mer berørende. Hun bor alene med bestemoren i landsbyen Hangula og går mer enn 2 timer over fjell og dal hver vei til ungdomsskolen daglig. Christina fortalte at de to levde av å dyrke litt mais og bønner, men ikke hadde noen dyr. Situasjonen virket stusslig, men Christina lyste opp da vi spurte hva hun likte. «Bøker» sa hun. «Hva slags bøker?» spurte vi. «Matematikkbøker» svarte Christina, «for jeg liker matematikk så godt».

Soverom med farge på veggen er uvanlig i Uluguru-fjellene

Vi fortsatte med malingen, men fikk også sagt til «the big potato» at farger kunne bidra til å løfte tilværelsen for jentene. Videre at vi ønsket å vise at Wazungo (hvite) også gjør praktisk arbeid, gjerne sammen med lokalbefolkningen. I det nye internatet har 25 jenter foreløpig meldt seg på som beboere. 17 av dem er foreldreløse, slik som Christina, med få  muligheter for å skaffe seg mat på skolen.  Vil du støtte mat til en jente ett år, betal 1000,- til kontonummer 12546224838 og merk innbetalingen «Skolemat Bunduki».

Internatet ble gult

.. og malerne ble stolte

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s