Fadderordning for vanskeligstilte jenters utdannelse

11. oktober bestemte landsbyene seg for at hver  husstand skulle støtte til nytt internat. 16. oktober ble internatet målt opp og plassert på tomta (bildet). 23. oktober begynner muring av fundament og støping av murstein. Full guffe.

Både jentene, deres foresatte (foreldre eller andre forsørgere) og folk flest i området der jentene bor, er begeistret for internatene ved 3 ungdomsskoler i Uluguru-fjellene. 2000 husstander i 5 landsbyer sogner til internatet som bygges fra slutten av oktober måned med støtte fra Norsk Tjenestemannslags lokalavdeling på Ås. Landbyrådene i de 5 landsbyene har bestemt at hver husstand skal gi 3000 shilling, tilsvarende 12 kroner, for å støtte byggeprosjektet. Innsamlingen begynte 12. oktober og er i full sving en uke etterpå. De lokale håper jenters utdannelse kan vise vei ut av fattigdommen.

Internat i Luale gir jenter fra utkantlandsbyen Kododo sjanse til å gå på Kikeo ungdomsskole

For å kunne følge skoleundervisningen, må jentene få nok mat. I internatet i Luale, som var klart før jul 2015, har vi ansatt en kokk som lager lunsj og middag. Måltidene koster 1.000,- kroner for en jente pr. skoleår. De mest sårbare og vanskeligstilte jentene kan ikke betale. Hver av de 7 grunnskolene som sogner til ungdomsskolen, skal nå velge 2 motiverte og vanskeligstilte jenter fra sin skole og landsby til å bo på internatet og følge ungdomsskolen. Derfor lanserer vi en fadderordning.

For 1.800,- kr kan du støtte en jentes kost og losji ett skoleår på internatet samt lærebøker, kladdebøker og skrivesaker. I tillegg dekker beløpet kveldsundervisning og leksehjelp fra lærerne på ungdomsskolen. Ekstrahjelpen kommer også de andre jentene på internatet og ungdomsskoleelever som bor nær internatet til gode. Betal enten 1.800,- i ett eller trekk 150,- pr. måned fra kontoen din til 12546224838. Merk innbetalingen «Fadder for jenteutdannelse».

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s