Internat i Tanzania helfinansiert av tjenestemannslaget, NTL på NMBU

Engasjerte NTL-medlemmer gir full støtte til internat på medlemsmøte 24. august

Tjenestemannslagets lokalavdeling på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ga 24. august 80.000,- til internat ved Tzenschema ungdomsskole utenfor regionsenteret Nyandira i Mgeta, Tanzania. Beslutningen var enstemmig. Flere av avdelingens medlemmer vil være med på turen Mgetas venner planlegger i februar 2018. Slike fagforeninger trengs virkelig. Uten nestekjærlighet, solidaritet og støttespilleres vilje til å dele er det urealistisk å kunne engasjere og fremme bærekraftig utvikling i Mgeta.

Lokalbefolkningen er takknemlig for donasjonen fra tjenestemannslagets avdeling på Ås. Internat har vært ønsket i en årrekke. Både skolejentene, lærerne og folk flest i landsbyene i Mgeta vet om de positive erfaringene med internatet i Luale. Fra liknende samfunn vet vi at utdannelse for jenter er et av de viktigste tiltakene for å skape bedre livsvilkår og positiv utvikling for lokalbefolkningen.

Internatet har plass til 48 jenter. Nå kan jenter fra landsbyene Mwarazi, Bunduki og Tzenschema gå på ungdomsskolen. Ellers er skolegang så og si umulig i regntiden fra mars til slutten av mai for elever fra disse fjerntliggende landsbyene. Prosjektet dekker også installasjon av solcellepanel i internatet og i et av klasserommene på skolen ved siden av slik at jentene kan gjøre skolearbeid om kveldene.

Jentene, foreldrene deres og barneskolebarn fra de nevnte landsbyene begynner å lage murstein umiddelbart. Målet er å få reist internatet til januar måned. Ved nyttår er det sommer i Tanzania og Uluguru-fjellene. Fra slutten av november til midten av januar er det sommerferie på skolene, og det nye skoleåret begynner etter sommerferien. Da håper vi jentene kan flytte inn.

Internatet i Bunduki slik det var 15. august

Samtidig er internatet i Bunduki, sidedalen på vei opp til fjell-landsbyene så og si ferdig. Ungdomsskolejenter fra landsbyer langt unna har allerede flyttet inn i det første soverommet som akkurat er ferdig. Dører, vinduer, toalett- og dusjrom skal være på plass i løpet av to uker. Internatet er identisk med det som skal bygges i Tzanschema med tre soverom og dusjer og toaletter i den ene enden.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Norge. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s