Lærerboligene i Kikeo reiser seg

Rådgiver Sanga fra de regionale myndighetene til høyre ved siden av Erling og en bygningsarbeider

Rådgiver Sanga fra de regionale myndighetene til høyre ved siden av Erling og en bygningsarbeider

Den store lokale dugnadsinnsatsen i Kikeo i august, med opp til 300 arbeidere i sving daglig for å grave ut og nivellere grunnen for lærerboligene var viktig. I desember traff Mgetas venner tilfeldigvis en rådgiver fra distriktsmyndighetene i Mvomero på byggeplassen. Han fortalte at dugnaden var avgjørende for at bygget ble reist. Videre sa han at myndighetene bevilget midler til lærerboliger i Kikeo fordi det var bygget internat for jenter på denne ungdomsskolen. Han takket de norske støttespillerne.

Lærerne får egne leiligheter, men elektrisitet vil heve standarden

Lærerne får egne leiligheter, men elektrisitet vil heve standarden

Da vi besøkte byggeplassen var om lag 10 snekkere/murere fra Morogoro i gang med å sette opp bygget. Bygningen får 6 lærerboliger. Vi vet mangel på gode boliger er en hovedårsak til at kvalifiserte lærere flykter fra Uluguru-fjellene. Dessverre var ikke solcellepanel lagt inn i regjeringens budsjett for lærerboligene i Kikeo. Om du ønsker å bidra til strøm og lys til lærerne, merk eventuell innbetaling «Strøm til lærere» til foreningens konto, 12546224838. Det trengs 20.000,- til sammen.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s