Geit som julegave

De første foreldreløse geitebøndene er blitt voksne, og flere nye foreldreløse er blitt så store at de kan bli geitebønder. Vi trenger flere som vil gi en geit i gave til en ungdom, helst 10 geiter i tillegg til de som allerede har gitt slik støtte i desember. Kostnaden er som før 2000,- pr. geit, der 500,- går til kjøp av geita, 500,- til kjøp av materialer til fjøs, 500,- til opplæring gitt av andre foreldreløse geitebønder og 500,- til sikkerhetsnett med medisiner, tilleggsfor og erstatningsgeit, om tildelt geit skulle dø. På grunn av at geiter dør, trenger vi fremdeles kjøpe inn killinger.

Levisia Dativa Maona med en av geitene sine

Levisia Dativa Maona med en av geitene sine

Behovet for nye geiter er størst i dalføret Bunduki, der ungdommene er spesielt sårbare. Levisia fra landsbyen Vinile lengst inne i dalføret har mistet tre geiter, men har fremdeles tre igjen. I desember ble Levisia ferdig med ungdomsskolen. Hun er så faglig sterk at hun er blitt brukt som vikar på skolen. Levisia er også en samvittighetsfull bonde, men hun har verken kunnet diagnostisere sykdommer, hatt tilgang til medisiner eller tilleggsfor. Vi trenger å bygge støttestrukturer for geiteholdet i Bunduki, men også at flere av ungdommene får en geit. Merk eventuelt bidrag: Støtte til geit. Kontonummer til Mgetas venner: 12546224838

 

Dette innlegget ble publisert i Geiter, barn og ungdom. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s