Vennskapsskoler og kulturarrangement 19. oktober

Elever fra Tokke skule selger selvlagede produkter til inntekt for skoleelever i Mgeta

Elever fra Tokke skule selger selvlagede produkter til inntekt for skoleelever i Mgeta

Tokke skule og Steinerskolen i Moss har hatt solidaritetsprosjekter for barn og elever i Mgeta siden 2015. Fra i høst skal hver av de to norske skolene ha spesiell kontakt med en barne- og ungdomsskole i Mgeta. Hver klasse i Norge skal ha egen vennskapsklasse i Mgeta, og planen er at elevene skal kommunisere via Skype. Da trenger skolene både solcellepanel og PC’er. Brukte PC’er får Mgetas venner gratis fra fair.no.

 

Elever fra Kibuko barneskole presenterer sitt dyrkningsprosjekt. Athman oversetter for norske forskere på studietur

Elever fra Kibuko barneskole presenterer sitt dyrkningsprosjekt. Athman oversetter for norske forskere på studietur

Onsdag 19. oktober avholder Steinerskolen i Moss et kulturarrangement knyttet til sitt solidaritetsarbeid rettet mot prosjektene i Mgeta. Elevene tar seg jobb èn dag på samme måte som i operasjon dagsverk. Inntektene går til å bygge et lite internat/sovehus for elever ved ungdomsskolen i Bunduki. Elevene har opp til 3 timers skolevei, og trenger et sted å sove for å kunne gå på ungdomsskolen.

Du inviteres til mat i kantina på Steinerskolen klokka 18. Deretter er det  både bli skuespill, dans og kunst i salen fra kl. 18.45. Athman Kyaruzi Ahmad, som forsvarer sin doktoravhandling fra et aksjonsforsknings prosjekt i Mgeta, vil også holde en kort appell om den samfunnsmessige betydningen av prosjektene til Mgetas venner. Velkommen til Steinerskolen i Moss denne kvelden!

 

Det er få lærere, men mange elever i hver klasse i skolene i Mgeta. Elevene vil veldig gjerne lære om hva som skjer utenfor fjellene og bli kjent med norske elever.

Det er få lærere, men mange elever i hver klasse i skolene i Mgeta. Elevene vil veldig gjerne lære om hva som skjer utenfor fjellene og bli kjent med norske elever.

Det er plass til flere vennskapsskoler i Mgeta. Det er 5 ungdomsskoler og 23 barneskoler på Mgeta-siden av Uluguru-fjellene, og bare 4 av disse skolene har vennskapsskoler. I uke 40 og 41 arrangerer Mgetas venner en tur for norske vennskapsskoler til Mgeta. Da kan 1-2 lærere og noen få elever fra hver norske vennskapsskole kunne delta. Utgiftene til turen må skolene selv dekke, men Mgetas venner vil sørge for interessant og trygt opplegg og billig opphold i Tanzania. Send epost til mgetasfriends@gmail.com for mer informasjon om vennskapsskoler og studietur.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Norge, Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s