Kom gjerne til disputas på Ås 21. oktober

Athman viser bruken av Afrikas viktigste jordbruksredskap for elever ved Kibuko barneskolen, naboskolen til Nyandira

Athman viser bruken av Afrikas viktigste jordbruksredskap for elever ved Kibuko barneskole, naboskolen til Nyandira

Athman Kyaruzi Ahmad har gjennomført et treårig aksjonsforskningsprosjekt på Nyandira barneskole i Mgeta. Hensikten var å forbedre læringsmiljøet på skolen i samarbeid med lokalbefolkningen, blant annet ved å begynne å dyrke mais, bønner og grønnsaker, bygge fellesfjøs for geiter og å bruke landbruk på skolen som arena for læring. I Mgeta jobber 98 % i landbruk. Ett år etter prosjektstart økte antallet elever som besto den nasjonale eksamenen i 7. klasse fra 27 til 62 %.

Athman og Sigrid intervjuer Bosco

Athman og Sigrid intervjuer Bosco

Fredag 21. oktober forsvarer Athman doktoravhandlingen sin. Han håper at modellen for lokal deltakelse og bruk av lokale ressurser i skoleutvikling og læring skal spres til andre lokalsamfunn i Tanzania og ellers i Afrika. Førsteopponent er den internasjonalt aberkjente aksjonsforskeren Jean McNiff. Sigrid Gjøtterud og Erling Krogh, styremedlemmene i Mgetas venner, har vært Athmans hovedveiledere.

 

Vi vil anbefale alle som har anledning og er interesserte i prosjektene i Mgeta å komme til Ås førstkommende fredag. Disputasen foregår i den ærverdige og nyoppussede festsalen i Urbygningen, U215. Annen informasjon om programmet for disputasen finner du på:  https://www.nmbu.no/forskning/disputaser/nye/node/28915

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Norge, Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s