Oppgradering av internatet og uteområdet

Fliser i alle soverom og i yttergang mellom rommene

Fliser i alle soverom og i yttergang mellom rommene

Stadig flere ungdomsskolejenter flytter inn i internatet, glade for sjansen til å få mer ut av utdannelsen. Alle synes rommene har topp  standard, men sammenlikningsgrunnlaget deres er spinkelt. Støpesanden vi hakket ut i Luale har for dårlig kvalitet. De støpte gulvene i husene skaller av selv ved lette støt. Derfor flisla vi først den store salen i hovedhuset. Nå har rommene i sovefløyen og yttergangen fått fliser. Jentene legger flid i rengjøringen av internatet. De er svært fornøyde med flisene som de opplever gjør rommene deres vakrere, finere og enklere å gjøre reine. Flisene varer også lengre og minsker behovet for vedlikehold.

Trapp fra hovedhus til soveromsfløy

Trapp fra hovedhus til soveromsfløy

Regntiden fører til ytterligere problemer med rengjøring. Den brune jorda forandrer seg raskt til gjørme som dras inn i alle rom. Selv på de få metrene mellom hovedhus og soveromsfløy dras mye gjørme inn. Høydeforskjellen mellom de to husene fører til at bakken mellom dem blir en gjørmesklie med knall og fall som følge. Vi har satt opp en mur mellom husene og lager nå en trapp som sikrer trygg og gjørmefri passasje. Bosco har støpt nye belegningsstein for gangveier mellom husene og opp til toalettene vi ser i bakgrunnen mellom husene. Han har støpt steinene i Kibaoni med fin støpesand fra elven i bunnen av dalføret ved Rastas snekkerverksted 15 km fra Luale. Steinene fraktes inn med liten lastebil.

Murt belegningsstein for gangveier i uteområdet

Belegningsstein som Bosco har murt hos Rasta i Kibaoni

Trapp og mur internat 2

Mur mellom hovedhus og soveromsfløy

Dette innlegget ble publisert i Luale internat og Det levende universitetet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s