Macadamiaprosjektet er i utvikling

Dalføret i Bunduki med elva som er opphav til viktig vannkilde for Dar es Salaam

Dalføret i Bunduki med elva som er opphav til viktig vannkilde for Dar es Salaam

Tre landsbyer i det vakre dalføret Bunduki deltar i Macadamiaprosjektet. Bøndene er entusiastiske. De trenger nye kilder for inntekter, og trærne kan bidra til å snu avskogingen. I dag hugges mange trær for å skaffe brenne til brygging av øl, som selges til tørstende i fjellet. Planting av trær vil forhindre erosjon, og salg av nøtter kan gi inntekter. Bønder som i dag dyrker cannabis ulovlig ønsker også å gå over til Macadamiatrær. Overgangene lover godt for mennesker og miljø.

Solomon har utarbeidet søknad om støtte fra Tanzania Forest Funding (TFF) for planting av Macadamiatrær. Søknaden tar utgangspunkt i forbedringer i de fysiske omgivelser og av det sosiale miljøet treplantingen og framtidig nøttesalg kan føre til. Videre har Solomon kontaktet SIDO, organisasjonen for utvikling av små industrier, som har kontorer i alle regioner i Tanzania. De var imponert over satsingen på Macadamianøtter som de mener er helt original i Tanzania og har positive framtidsutsikter. De rådet Solomon om å holde tett om prosjektet, slik at det ikke skulle bli kopiert av andre områder før vi er kommet i gang. Kommende helg skal Solomon til Mtwara sør i Tanzania med en haug Macadamianøtter for å teste bruk av maskiner som er utviklet for å knekke og riste cashewnøtter i småskalaproduksjon.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania, Entreprenørskap. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s