Internatet har fått vann og flislagt gulv

Prisca har rikelig med vann til å vaske tøy

Prisca har rikelig med vann til å vaske tøy

Internatet har kjøpt inn 6 vanntanker på 3000 liter hver takket være iherdig innsats fra elevene på Tokke skule som arrangerte solidaritetsprosjekt i november. Solidaritetsmidlene rakk også til kjøp og montering av takrenner på både soveromavdelingen og hovedhuset. Takrennene på soveromfløyen ble tilkoblet tre av vanntankene, som har fått tappekran. Det langvarige regnet fylte raskt opp tankene. Ikke bare jentene på internatet, men også mange av naboene har fått gratis drikkevann den siste måneden. Jentene på internatet er selvfølgelig glade for den sikre vanntilgangen, som ved siden av drikkevann brukes til matlaging og til vasking av klær og annet renhold.

De to kampesteinene må bort før tankene kan monteres

De to kampesteinene rett ved husveggen må bort før tankene kan monteres

Før vanntankene på oversiden av hovedhuset kan kobles til, må to kampesteiner sprenges og fjernes. Dette er et møysommelig arbeid med oppvarming og bruk av trekiler. De lokale sprengingsekspertene har lovet å komme i februar, men løfter som er så vide er uklare i Tanzania. I løpet av et par måneder er det likevel sannsynlig at også disse tankene er plassert og montert.

Fornøyde bønder fra Lukunguni i møte med Solomon på flislagt gulv for første gang i Luale

Fornøyde bønder fra Lukunguni i møte med Solomon på flislagt gulv for første gang i Luale

Hovedhuset har fått fliser, noe som er uvanlig i Mgeta der murgulv ansees som høy standard. Den store salen på ca. 120 kvadratmeter brukes til møter nesten hver dag. Den 3. februar var utdanningsavdelingen fra distriktet på møte. Mvomero distrikt omfatter mer enn 150 barne- og ungdomsskoler. Representantene fra distriktet var svært fornøyde med læringsmiljøet for jentene på internatet, og vi er i forhandlinger med distriktsmyndighetene om å skaffe plasser for dyktige jenter fra Kikeo ungdomsskole friplass på lærerutdanning etter ungdomsskolen. I Tanzania er ungdomskolen 4-årig og videregående opplæring 2-årig. Ved å ta ett ekstra år på lærerskolen, kan ungdomsskoleelever tas direkte opp på lærerutdanning.

Fremdeles gjenstår inventar i kjøkken med ovn og pipe samt innredning av lagerrom, men internatet fungerer til jentenes og lokalsamfunnets glede.

Dette innlegget ble publisert i Luale internat og Det levende universitetet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Internatet har fått vann og flislagt gulv

  1. Fantastisk godt jobba! Dette er stort.

  2. Strålende jobba! Nå ble jeg glad 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s