Norske skole elever på studietur til Tanzania og Mgeta

Om vel tre uker reiser 3. klasse fra Moss steinerskole på tur. Som alle avgangsklassene ved skolen får de reise på avslutningstur til utlandet. For første gang går turen til Tanzania og Mgeta.

3. klasse ved Moss Steinerskole

3. klasse ved Moss Steinerskole

Gjennom lærer Jens’ kjennskap til vår medarbeider Erling Krogh kom ideen å ta elevene til Mgeta for å se på geiteprosjektet der. Som Jens forklarer: «en viktig del av vår avslutningstur skal være solidaritetsarbeid og det å møte ungdom i fremmede kulturer. I så måte virket opplegget som midt i blinken».

Det er syv av de ti elevene i klassen som reiser, og de er nå i full gang med å forberede seg. I grupper leser de seg opp på landets geografi og naturressurser, samfunn og politikk, samt kultur, utdanning og religioner i Tanzania. De forbereder også en presentasjon av Norge og dem selv som de tenker holde for ungdommene i Mgeta.

Ikke nok med det. De har også jobbet aktivt for å samle inn penger til prosjektet vårt. Etter en ypperlig innsats, blant annet fra vaskeoppdrag og donasjon fra private personer og firma, har de samlet inn hele 16 500 kr. 10 000 kr av disse ble i januar brukt for å gi opplæring, materiale og geit til ti nye ungdommer i Mgeta.

Da elevene ble spurt i januar hva de gledet seg mest til løftet de fram tre ting: å se på dyrelivet i Mikumi nasjonal park, besøke Zanzibar, og så klart møte ungdommene i Mgeta. De håper også at det er mulig å kunne få overnatte hjemme hos noen av dem. Dette er noe som vi jobber med for å få til, for også vi er i full gang med forberedelsene til deres ankomst. Vi tror det virkelig kommer til å bli en fin opplevelse for alle.

Vi gleder oss spesielt til de norske ungdommene skal få møte ungdommene de personlig har støttet med geit, men også at de skal få møte de andre ungdommene som mottok geit for flere år siden og som nå er aktive medlemmer i gruppen for vanskeligstilte ungdommer i Mgeta.

Dette innlegget ble publisert i Vennskapsskoler og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s