Barna på Tchenzema barneskole smaker yoghurt

Tchenzema children tasting day (66)

Elever som er ivrige etter å smake yoghurten

Mandag 27. januar var det duket for gratis prøvesmaking av yoghurt på Tchenzema barneskole. Før det har vi hatt møter med landsbyledelse og foreldre, samt opprettet en komite på skolen som skal drive skoleyoghurtprogrammet sammen med Twawose. Nå var det endelig barna sin tur til å delta.

Tchenzema children tasting day (35)

Denne lille gutten vill først ikke smake yoghurten, men etter at han så at alle de andre i barnehagen likte det ville han også ha.

Det er totalt 457 barn på Tchenzema barneskole, inkludert 89 barn i barnehagen. Bare 80% av barna var på skolen denne dagen. Det er uheldigvis veldig vanlig med stort frafall i skolen, enten av elever som er borte en gang i blant, eller av elever som er borte så mye at de faller helt fra. Å få mat på skolen kan være en viktig motivasjon for å stille på skolen. Vi er blitt fortalt fra lærerne på Nyandira barneskole at den dagen elevene vet de får yoghurt er det bedre oppmøte enn andre dager. Dette gir motivasjon til å øke antall dager og elever som mottar yoghurt på skolen.

Det var veldig få elever som ikke ville prøvesmake yoghurten, bare 2%. De fleste av dem sa at de fikk vondt i magen av den. Flere som først sa nei ønsket å prøve yoghurten likevel når de så hvor godt medelevene deres likte yoghurten. Av de som smakte yoghurten så var det hele 82% som likte den. De som ikke ville drikke opp hele

Tchenzema children tasting day (103)

Vi er nøye på å samle inn yoghurtpakningene etterpå slik at vi ikke bidrar til forsøpling og for at sygruppen skal få nok å sy av.

yoghurtposen ga den bort til andre medelever som ble veldig glad for å få mer.

Hittil er det bare 62 stykker (14% av alle barna på skolen) som har betalt for å få yoghurt i en måned. Vi har troen på at flere kommer til å betale nå som barna har fått smakt yoghurten, foreldrene vet om barna deres liker yoghurten eller ei, og vi offisielt starter opp med yoghurtlevering til Tchenzema barneskole fra og med 1. februar.

Vi takker PWC for støtten deres til å starte opp med skoleyoghurtprogrammet vårt på en ny skole, og vi gleder oss til å se hvordan det vil gå.

Tchenzema children tasting day (31)

Barnehagebarna smaker yoghurten.

Tchenzema children tasting day (2)

Elevene er alltid ivrige etter å hjelpe oss med å bære når vi kommer.

Dette innlegget ble publisert i Skolemat og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s