Godt nyttår fra Mgeta!

Vi ønsker alle et godt nyttår fra Mgeta! Vi ønsker å takke alle som har støttet oss i året som har gått og bidratt til at vi kan videreføre våre aktiviteter og starte opp nye.

Ritah

Ritah

Her er det full fart med gamle og nye aktiviteter. Vi har også et nytt medlem med på teamet vårt. Ritah Katusiime Sandvik tar over som ny Fredskorpser på universitetet i Morogoro etter Cecilie og vil følge opp aktivitetene sammen med vår trofaste Solomon. Vi ønsker Ritah velkommen. Heldigvis kommer Cecilie til å fortsette å jobbe med oss fremover.

DSCF0841

Geiter og informasjon blir gitt av Solomon på Kibuko barneskole.

Noe av det siste vi gjorde før jul var å gi 10 geiter til Kibuko barneskole. Skolebarna lager selv varm lunsj tre ganger i uken. Barna har hver fredag fokus på jordbruk og dyrker skolens mat i god ledelse fra lærerne. Om morgenen tropper barna opp med ved til å koke maten som består av bønner og ugali (mais mel med vann). De ønsket å ha geiter i tillegg for å spe på med ekstra næring, noe vi synes var en god ide og ønsket dermed å støtte dem med geiter, opplæring og bygging av geitehus. Etter å ha valgt ut en leder fra hvert klassetrinn til å ta seg av geitene, og etter å ha bygget geitehus, ble geitene gitt til dem. Vi takker for støtten slik at vi hadde mulighet til å få til dette.

IMG_5390

Foreldremøte på Tchenzema barneskole.

Vi har også hatt møter med landsby-, skoleledelsen og foreldrene til barna på Tchenzema barneskole. Alle er ivrige for å starte opp med skoleyoghurt levering der også. Alle foreldrene har fått smake på yoghurten og denne uken starter vi opp det nye skoleyoghurtprogrammet hvor også alle skolebarna skal få smake yoghurten gratis en gang. Vi takker PwC for muligheten til å starte opp på en ny skole.

P1020033 - Copy

En av plakatene som henger utenfor produksjonsbygningen til Twawose

Vi har også jobbet med å forbedre informasjonen og markedsføringen av yoghurten. Hittil er det laget noen små postere, men her har vi mer å gå på. Vi ønsker å arrangere en melkedag hvor informasjon av viktigheten av melk, prøvesmaking, og informasjon om kooperativet Twawose er i fokus. Dette ønsker vi å gjøre både i Nyandira hvor mikromeieriet ligger, men også i nabolandsbyene og kanskje til og med i Morogoro for å se på mulighetene for å selge yoghurt der nå som Twawose har fine yoghurtpakninger.

P1020022 - Copy

Noen av medlemmene til sygruppen med eksempler av produktene sine

Vi gleder oss også til å se hvordan sygruppen som lager lommebøker og små bager utvikler seg i løpet av året. Medlemmene av sygruppen har blitt kjempeflinke og lager fine produkter allerede.

Dette innlegget ble publisert i Årsrapport og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s