Resirkulering av yoghurt pakker

Lørdag 8 november, hadde vi vår første trening i sy gruppen. Det var en kjempe fin dag. Medlemmene i sy gruppen kommer både fra Twawose og ifra gruppen med vanskeligstilte ungdom. Som en videre satsning av geiteaktivitetene i Mgeta har de nå kommet sammen for å resirkulere de nye yoghurt pakningene og lage fine og praktiske vesker ut av dem. Dette er både for å redusere mengden søppel de nye yoghurt pakningen bringer med seg, og som en aktivitet for å genere en ekstra inntekt.

De nye symaskinene ble installert på morgenkvisten. Siden seks av åtte medlemmer ikke har mye erfaring med å sy var denne dagen ment for å lære alle det mest grunnleggende. Vi hadde fått syersken Mama Pao fra Morogoro til å hjelpe oss og hun gjorde en strålende jobb.

I løpet av dagen fikk alle prøvd seg å bruke maskinen, de lærte hvordan man trer tråder, og ikke minst, de fikk øvd seg på å sy i en rett linje. Det var ikke lett, men alle gjorde store framskritt. Det var spesielt stor konsentrasjon da en av medlemmene av Twawose lovet gratis yoghurt til den som klarte å sy rettest!

Vi er godt fornøyd med dagen og gleder oss til tiden videre. Nå skal det jobbes hardt et par uker for å virkelig få teken på symaskinene. For da skal vi sette i gang med produksjon av de nye stilige veskene. Målet er å ha klart første runde med bagger til å bli solgt både i Mgeta og ellers i tide til jul:-).

Middels veske

Middels veske passer perfekt til små turer ut

Liten veske ypperlig til mobil og penger

Liten veske ypperlig til mobil og penger

Mama Pao viser Victoria

Mama Pao viser Victoria

Her installerer vi symaskinene

Her installeres symaskinene

Full konsentrasjon

Full konsentrasjon for å sy i rett linje

Thomas er allerede en dreven syersk

Thomas er allerede en dreven syersk

Dette innlegget ble publisert i Entreprenørskap og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s