Yoghurt smaking for store og små i Nyandira

Nå når den nye yoghurt pakningen endelig har kommet i Mgeta har det vært mye fokus på å spre nyheten så folk kan få se og smake. Ikke minst har barna på Nyandira barneskole gledet seg til at pakningen skulle komme. Så vi bestemte oss for å ta med yoghurt til skolen slik at hvert barn fikk se og prøve. I tillegg ønsket vi tilbakemelding fra barna – om hva de synes om de nye pakkene og hva de synes om programmet generelt.

Hvert barn får smake

Hvert barn får smake

For Twawose var dette en ypperlig mulighet til å virkelig få øvd seg på å pakke yoghurten, for vi trengte over 500 av dem. Vi fikk også hjelp ifra noen av ungdommene som har fått donert geiter gjennom oss. De hjalp med utlevering av yoghurten, presenterte programmet for barna og intervjuet også noen av barna.

Over 500 pakker yoghurt ble levert til skolen

Over 500 pakker yoghurt ble levert til skolen

Noen av barna i hver klasse ble intervjuet

Noen av barna i hver klasse ble intervjuet

Iløpet av tre dager besøkte vi hver av de syv skoleklassene. Det virket som om barna virkelig likte de nye pakningene og de fleste drakk med full iver.

nypakning1pakning2

Siste dagen ble det innkalt til foreldremøte så også hver foreldre kunne få smake. For flere av dem var det faktisk første gang de smakte geiteyoghurt. Møtet ble også brukt til å informere om hvordan prosjektet har gått nå et år etter oppstart og spørre dem om hvordan de har opplevd det. Det er fortsatt ting som kan forbedres, og vi må jobbe sammen for å nå målet vårt om at hvert barn skal kunne få yoghurt en gang i uken. Det ble bestemt at en egen skole-yoghurt komite skulle bli dannet som kan jobbe for å få til dette, noe som vi ser på som veldig positivt.

Dette innlegget ble publisert i Skolemat og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s