Elizabeth og geiten som døde

Elisabeth er 13 år og går i 6. klasse. Hun bor sammen med mor og en yngre søster i Malongole, en grend på den andre siden av fjellet i forhold til Maguruwe og Bunduki. Malongole vender mot Morogoro. Elisabeth og familien bor på et lite småbruk, der de dyrker mais, bønner og grønnsaker. To eldre brødre har flyttet til Mwanza hvor de bor sammen med en tante. Faren er død, altså er hun foreldreløs (orphan) ifølge Tanzaniansk definisjon av foreldreløse.

Elizabeth har tidligere fått en geit av Mgetas venner. Erik, en av de unge foreldreløse geitebøndene, hjalp til med å bygge fjøset. Dessverre døde geita til Elisabeth, og fjøset ble demontert. Når geiter og andre dyr blir syke er det liten hjelp å få i de små grendene og landsbyene langt inne i Ulugurufjellene. Elizabeth kunne ikke fortelle nøyaktig når geita døde. Mgetas venner spurte om hun ville ha en ny geit. Da lyste hun opp og sa ja.

Etter vi besøkte skolen i midten av november, har Solomon sørget for materialer for å bygge opp fjøset på nytt og satt i gang prosessen for å skaffe og transportere ny geit til henne. Geita gir Elizabeth og moren melk. Det er velkommen næring i en familiens lille hushold.

erling-elizabeth-og-solomon.png

Elizabeth snakker med Erling og Solomon fra Mgetas venner

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania, Geiter, barn og ungdom og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s