Møt Celestine – elevenes leder i Maguruwe

Celestine Francis er 12 år og elev ved Maguruwe barneskole. Han går i 5. klasse og er en tydelig leder blant elevene. Som albino trenger han å beskytte seg mot den sterke solen i Ulugurufjellene. Heldigvis hadde gjestene fra Dalen i Telemark med en cap til Celestine og de andre albinoelevene på skolen da vi besøkte skolen i november.

Celestine leder skolen i sang

Celestine Francis leder sangen og dansen for alle elevene på skolen.

Skolen ligger vanskelig til, og det er litt av en ekspedisjon å komme seg dit med bil. Det vanskeliggjør transport av produkter til området rundt, og ut av området til salg på større markeder.

Etter at Solomon og det norske reisefølget på tur fra Nyandira, sentrum i Ulugurufjellene, hadde vært på skolen en stund, våget Celestine seg bort til Erling og Solomon. Han fortalte at han også ønsket seg en geit slik som en av de andre elevene hadde fått. Han ønsket det seg veldig mye. Celestine har både mor og far, likevel er han åpenbart meget vanskeligstilt. Han har aldri fått hjelp som albino og har svært dårlig syn. Ofte må han få hjelp av medelever til å føre ham dit han skal eller vil.

elevene-ved-maguruwe-barneskole.png

Elevene ved Maguruwe barneskole.

To av Celestines søsken har flyttet ut og to er fremdeles hjemme. Verken mor eller far er albino, men begge de to søsknene som er hjemme er albino i likhet med flere av Celestines slektninger. Både far og mor er bønder, men familien makter ikke å brødfø seg mer enn 5-6 måneder i året fra det de dyrker selv. De har ikke husdyr. Mor jobber på andre gårder i tillegg. For det hun tjener kjøper de mat, men det holder knapt for å unngå å sulte. Erling spurte om de hadde nok jord til å kunne brødfø familien hele året. Celestine svarte at de hadde nok jord, men at de ikke hadde råd til å kjøpe såfrø med god nok kvalitet til å få tilstrekkelig store avlinger. Erling lurte så på om gjødsel kunne øke avlingen? Det ville det selvfølgelig, sa Celestine, men da trenger familien penger til å kjøpe gjødsel.

Vil du støtte Celestine og lokalbefolkningen i Ulugurufjellene? 

Kontonummer:  12546224838
Organisasjonsnummer: 916063237
Merk gjerne innbetaling: Skriv hvilke(t) av Mgetas venners prosjekter du ønsker å støtte. Spesifisert støtte brukes der behovet er størst.
Adresse: Mgetas venner, Måltrostveien 18, 1430 Ås.

Ønsker du mer informasjon ta kontakt med oss på mgetasfriends@gmail.com.

Under kan du se Celestine Francis lede sang og dans for alle elevene på skolen.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania, Geiter, barn og ungdom og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s