Lastebiluhell i november – full fres i desember

Sent på natten til 13. november fikk Solomon vite at lastebilen hadde hatt uhell. Shabani, sjåføren til Mgetas venner, hadde returnert fra Nyandira til Morogoro og skulle kjøre sementsekker derfra til Luale den 12. november. Sementen av best kvalitet var utsolgt i Morogoro, men skulle komme fra Dar til Moro i løpet av dagen. Det skjedde ikke…

Lastebilen fikk seg en skikkelig trøkk, men heldigvis ingen personskader på sjåfør og sidemann.

På kvelden lastet Shabani derfor opp lastebilen med murstein, som også trengs snarest til entreprenørskapsbygget, og begynte å transporten fra Morogoro sentrum sen natt til 13. november. Rett etter kom en motgående personbil over i feil kjørebane mot lastebilen. Shabani vrengte lastebilen ut i grøfta i siste sekund, mens sjåføren i motgående bil antakelig bråvåknet, rettet opp bilen, snittet lastebilen og for videre uten å stoppe.

Heldigvis ingen personskader på sjåfør og sidemann, men en god del skader på bilen. Høyre forhjul og lykt, aksling og frontrute må skiftes eller repareres. Shabani transporterte lastebilen til verksted og brukte natten på de første reparasjonene. 

 

Nestenulykke 

Sjåfør Shabani og Mgetas venner sin Erling ved fungerende lastebil den 11. november i Nyandira.

Allerede dagen før var det en nestenulykke i fjellene. Det hastet å få fram armeringsjern, murstein og sement når håndverkerne er i gang i Luale. Lastebilen var fylt til randen med armeringsjern til det nye entreprenørskapsbygget. På vei til opp brattbakken fra Kibuko mot Luale steilet bilen på grunn av tyngden bak. My armeringsjernet skled av, men opplasting på nytt skjedde uten skade på bilen, foreløpig.

 

Lastebilen i sving igjen

20191220 Lastebilden Kibuko

Lastebilden er reparert og lesser av murstein ved Kibuko.

Etter intenst reparasjonsarbeid er lastebilen i full sving igjen. Første tur til Mgeta med murstein til bygging av lærerboliger Kibuko barneskole skjedde 19. november. På bildet under ser vi lastebilen lesse av murstein ved Kibuko den 20. november. De påfølgende dager har den fraktet murstein til byggeprosjekter og gjødsel til arealene som er kjøpt og dyrkes opp for å gi inntekter til jentene på internatet ved Tchenzema ungdomsskole. I desember sørget lastebilen for at en avlsokse kom helt inn til fjøset i Luale og fikk bedekket den ene kua før den returnerte til lavlandet.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania, Luale internat og Det levende universitetet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s