Ønsker du å støtte Mgetas venner?

Et nytt år er allerede godt i gang. I Mgetas venner er dugnad- og studieturen til Mgeta i full sving. Der ferdigstiller vi det nye internatet i Tchenzema. Mange av fjorårets aktivitieter i Mgeta er også godt i gang igjen.

Som en start på det nye året ønsker vi å nevne noen av måtene du kan støtte våre venner i Mgeta på i 2018. Som enkeltperson, gruppe eller bedrift kan du støtte med engangs pengegave eller med fast månedsbetaling. Vi har både pågående og nye aktiviteter som vil dra stor nytte av din gavmildhet.

  1. Gi en geit

Vi støtter fortsatt Mgetas sårbare ugdom med å gi en geit. En engangsinnbetaling på 2.000,- gir ungdommen en geitekilling avlet for melkeproduksjon, materialer for å bygge eget fjøs, opplæring og en sikkerhetssum i tilfelle geita blir syk eller dør.

levisia

Levisia Dativa Maona med en av geitene sine

  1. Utdanningsstøtte

Vi fortsetter også vårt fokus på utdanning for vanskeligstilt ungdom, spesielt til jenter, som tradisjonelt sett har de største utfordringene. Vi støtter jenter som ikke har råd til mat og andre nødvendighetsartikler for livsopphold og studier ved ungdomsskolen når de bor på internatet. En årlig engangsbetaling på 1000,- dekker utgiftene for en sårbar jente for ett studieår. Øker du beløpet til 1800,-, dekker du også 4 måneders lønnsutgifter for en lærer som kan hjelpe jentene med undervisning og lekser på kveldstid på internatet.

L1040474

Noen av jentene på internatet

  1. Ansettelse av unge prosjektoppfølgere

Fra i år av ønsker vi også å lønne en håndfull av de mest motiverte og dyktige foreldreløse geitebøndene slik at de kan jobbe mer aktivt som koordinatorer og rådgivere i landsbyene de bor i. Det koster 600,- pr. måned å lønne en ungdom som landsbyrådgiver. Da vil han eller hun følge opp de prosjektene som foregår i sin respektive landsby. Dette vil være en verdifull hjelp og avlastning for Solomon og sørge for at de ulike aktivitetene blir fulgt opp. Det er mulig å bidra litt per måned, en engangssum, eller støtte en person så lenge du ønsker. Vi koordinerer det slik at aktivitetene i de ulike områdene blir fulgt opp på best mulig måte over tid.

img_8167

(fra venstre) Immakulata, Jessica og Emmanuel er tre av de foreldreløse gjeitebøndene vi ønsker å lønne som prosjektoppfølgere

All støtte går uavkortet til angitte formål.  Solomons lønn, utgifter til bilhold og administrasjon dekkes av initiativtakerne til Mgeta venner. Er du interessert i å bidra, send engangsbeløp med merknad om formål eller etabler månedlig trekk fra din konto og send innbetaling til Mgeta Venner sitt kontonummer 12546224838 i Cultura Bank. Vi har ingen minimums-beløp eller bindingstid, her bestemmer du beløpet selv etter evne og giverlyst. Vi setter pris på hver krone i støtte og vil koordinere slik at de kommer mest mulig til nytte.

Vi vil også takke alle som er med på dugnaden i Mgeta for deres fantastiske innsats, og vi sender en ekstra takk til Aga (og hennes givere) som har hatt innsamlingsaksjon på vegne av reisefølget: https://www.spleis.no/project/24555. Hun har samlet inn utrolige 15 780 kr som vil gå til skole saker og lignende til de foreldreløse barna på internatskolen.

Det er bare å ta kontakt hvis dere ønsker å vite mer om hva vi gjør og hvordan dere kan støtte oss.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s