Vellykket innsamlingsaksjon

Den 28. desember er 13.000,- samlet inn til lærebøker, til eksempelovner og til bygging av ECOSAN-toalett. Solomon har foreslått at lærebøkene skal kjøpes inn til og fordeles på de tre ungdomsskolene i området. Lærerne og rektorene vet hvilke lærebøker det er størst behov for, og gir prioriteringsliste til Solomon, som kjøper inn bøkene i januar. Vi har også samlet inn nok til eksempelovnene.

Prinsippet for ECOSAN. Urin og avføring skilles og foredles og bearbeides før bruk til gjødsel

Nå gjenstår 8.000,- for å kunne bygge ECOSAN-toaletter ved internatet som  bygges ved Tzenchema ungdomsskole.  Gjødsel er dyrt og mangelvare i landbruket i Uluguru-fjellene. ECOSAN-toalettene i Tzenchema ligger i nærheten av det store landbruksmarkedet i Nyandira der fjellbefolkningen samles to ganger i uka, og toalettene med foredling av urin og kompostering av avføring kommer til å fungere som et eksempel for alle som bor i Mgeta. Innsamlingsaksjonen finner du på https://www.spleis.no/project/24555

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s