Pensjonatet i Nyandira, Mgeta. Køyesenger og 4-5 personer i hvert rom

Nå er vi 25 som reiser til Tanzania og Mgeta i Uluguru-fjellene i uke 7 i 2018. Syv er med i Norsk tjenestemannslags lokalavdeling ved Universitetet på Ås. Avdelingen har støttet opprettelse av et nytt internat for jenter ved Tzenschema ungdomsskole i nærheten av markedet i Mgeta. Ellers reiser blant annet en gjeng yngre håndverkere samt noen bønder, lærere og studenter. Flere av deltakerne blir også med i uke 8.

 

Ståtoalett på pensjonatet. Dusjing i naborom med oppvarmet vann fra bål som helles over hodet fra bøtte.

Vi ordner transport av deltakere fra flyplassen i Dar es Salaam til hotell i Morogoro søndag 11. februar. Mandag 12. februar reiser vi til Mgeta i Uluguru-fjellene, hvor vi bor på et pensjonat med enkel leirskolestandard fra mandag til fredag eller lørdag. Vi hyrer en kokk til å lage mat til oss mens vi er i fjellet. Under oppholdet i fjellene besøker vi de tre internatene og noen skoleprosjekter med dyrkning og geitehold. Vi har lagt opp til frivillig arbeid med maling av internat, byggearbeid og etablering av skogskole og forsøksfelt – i samarbeid med lokalbefolkningen. Det vil også være aktuelt med annet frivillig arbeid ut fra deltakernes ønsker og kompetanse. Arbeidet er faktisk frivillig :). Fotturer, markedsbesøk, «shopping» og besøk på den lokale kafèen, for dem som våger, er alternativer til det frivillige arbeidet.

Odd Jarle tar velfortjent drikkepause under utgraving av sand til murstein til det første internatet i Luale i februar 2015

Lørdag 17 februar arrangerer vi transport fra Mgeta/Morogoro tilbake til flyplassen. Det vil også bli transport til flyplassen både lørdag 24. og søndag 25. februar, da resten reiser tilbake til Norge. For dere som allerede har meldt dere på: Ta gjerne med knekkebrød, tubeoster og annet pålegg! Befolkningen i Tanzania er ikke vant til å spise så ofte og så mye som vi gjør i Norge.

For dere som ikke har meldt dere på ennå: Dette er noe ganske annet enn ordinære turistreiser til Afrika. Å arbeide sammen med lokalbefolkningen bringer dere inn i hverdagslivet i fjellene. Varme, sosiale og kloke  mennesker til tross for svært dårlige materielle livsbetingelser. Om du vil være med, gi beskjed raskt til Erling Krogh på epost: erlikr@nmbu.no. Det er fremdeles ledige plasser, men begrenset antall.

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s