Kaffeoppdatering

I september i år skrev vi om det nystartede kaffeprosjektet i Mgeta hvor kaffebønder får betalt en god pris for å selge kaffe til oss som vi da kan eksportere videre til Norge for salg.

IMG_1015Til sammen er det nå kjøpt opp 450 kg kaffe fra 14 bønder. Disse bøndene har fulgt alle retningslinjer for å dyrke god kvalitetskaffe og mottok dermed en mye høyere pris enn det de ville ha fått på det lokale markedet. Dette er en god start med tanke på at kaffe ikke er en prioritet for bøndene i området. Kaffeplantene er for det meste gamle planter som er blitt stående uten mye tilsyn og gir derfor ikke store avlinger. Men det er identifisert ca. 80 bønder som produserer varierende mengder kaffe, så potensialet for å produsere mer er der. Og mens kaffen de produserer tidligere har blitt brukt for det meste til lokal nytelse, håper vi at den økte etterspørselen etter kaffe som vi kan selge til Norge vil bidra til at mange flere bønder kan selge kaffe til oss.

I tillegg plantes det nye kaffeplanter på internatet i Luale og av ulike grupper bønder, og det planlegges erfaringsutveksling mellom kaffebøndene i Mgeta og det lokale kaffefirmaet i Morogoro.

En ny oppdatering kommer når kaffen er tilgjengelig i Norge. Vi gleder oss!

Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter i Tanzania, Entreprenørskap, Luale internat og Det levende universitetet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s