Nytt utdanningsfond i Mgeta

En geit kan forandre et liv. Den gir melk og gjødsel, slik blir livskvalitet forbedret. For noen gir den også et økonomisk overskudd som kan dekke skolepenger. Like viktig er det at Mgeta Orphan Education Foundation gir fellesskap og læring. Mange av de unge som tilhører organisasjonen gjør en formidabel innsats med å undervise om geitehold og andre relaterte temaer på de lokale skolene, de hjelper til med å bygge geitefjøs og de underviser bønder i sitt nærområde i tillegg til at de skjøtter sine egne små jordteiger og geiter. De er til stor inspirasjon for gamle og unge. Flere av de foreldreløse klarer nå å fullføre ungdomsskolen. Men selv så hardt som de arbeider er det så å si umulig å klare å finansiere skolegang utover ungdomsskolen.

Takket være giverpenger er de fire første ungdommene ferdige på Kibaha, en yrkesskole nær Dar-es-Salaam. Måten de bruker sine nyervervede kunnskaper i Mgeta er forbilledlig og bidrar blant til å utvide landbrukskunnskapene i området. Derfor ønsker vi å sette opp et utdanningsfond slik at flere unge kan få mulighet til å få utdanning utover ungdomsskolen.

Utdanning er kostbart i Tanzania. To års yrkesutdanning koster 1250 USD eller 10.000 NOK for en student. Dette beløpet dekker skolepenger, husvære, mat, bøker og noen små nødvendigheter som for eksempel såpe. Utdanningsfondet støtter også ungdom som ønsker å forbedre sin ungdomsskoleeksamen slik at de kan komme seg videre i skolesystemet. Dette koster mindre. Alle bidrag er velkomne!

Bosco

Prisca Sewing room Measuring in sewing Kibaha education centre

Dette innlegget ble publisert i Utdanningsfondet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s