Solcellepanel installert og klar til bruk

Etter lang ventetid kunne Twawose endelig plugge i sitt nye kjøleskap (kombiskap) på melkesenteret. På andre siden av veggen står to store batterier til oppladning. Ovenfor henger panelet som viser at solen skinner på taket og enda mer strøm blir generert.

Kjøleskap drevet av solcellepanel

Kjøleskap drevet av solcellepanel

12 volts batterier

12 volts batterier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å ha kjøleskap er en mulighet for Twawose til å øke sin produksjon og samtidig sikre god kvalitet. Nå er det mulig for dem å lagre yoghurten flere ekstra dager. En kjølig og stabil temperatur gjør at yoghurten kan nå stå i 7 dager uten endring i kvalitet. De to 12 volts batteriene koblet opp til panelet lagrer all strømmen som blir generert. Så langt vet ikke Twawose hvor mye strøm som blir generert eller hvor mye de bruker i snitt. Men det er hvertfall nok til å ha all yoghurten som blir produsert holdes nedkjølt. Og det lar dem også lade telefonene sine, noe som man tidligere måtte på markedet for å gjøre.

I tillegg smaker det ekstra godt med et kaldt glass yoghurt for dem som kommer til Twawose senteret. Mange regner yoghurt som en forfriskende drikk som er god for å gi energi på en varm arbeidsdag eller som et lite måltid etter å ha gått langt til markedet.

Ingenting er bedre enn et kaldt glass yoghurt

Ingenting er bedre enn et kaldt glass yoghurt

Vi jobber nå med å få kjøpt inn ny forpakning til yoghurten. Dette er også en aktivitet gjennom geite-prosjektet på SUA som støtter Twawose både finansielt og teknisk. SUA har mye erfaring og selger selv yoghurt (fra ku) i poser fra et utsalgssted på universitet. Det som trengs er å kjøpe inn materiale og en enkel maskin til å forsegle poseneog å forbedre designet på pakningen til Twawose. Med bruk av slik forpakning vil levering av yoghurt på Nyandira barneskole bli enda lettere. Man slipper å måle i kopper på skolen og kan istedenfor lage istand posene på Twawose senteret på forhånd.

Dette innlegget ble publisert i Skolemat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s