Prosjektstart igjen

Lærerinnen roper opp barna i tur og orden

Mandag 10. september startet vi opp med skoleyoghurtprogrammet igjen. I fire uker var skolen stengt grunnet en nasjonal folketelling i Tanzania hvor lærerne var sentrale aktører. Det er synd at dette skal gå utover skolebarna, men nå har de igjen tilbudet om yoghurt en gang i uken.

De tre ukene Twawose leverte yoghurt til Nyandira barneskole før folketellingen drakk i gjennomsnitt 481 barn geiteyoghurt i uken. For Twawose er dette en stor økning i produksjon, noe som betyr at flere geitebønder kunne selge melk til mikromeieriet og derifra øke inntekten sin. Men vi ønsker å få flere av barna til å drikke yoghurten hver uke.

I løpet av disse tre ukene støtte vi på utfordringer i form av utdeling av melk, og i forhold til innbetaling fra alle foreldrene. Dette er noe vi jobber aktivt for å forbedre.

Førstemann for dagen får yoghurt

11. september var Twawose tilstede på foreldremøte og informerte igjen om prosjektet. I tillegg har alle foreldrene fått tilsendt et brev med informasjon om muligheten til å kjøpe yoghurt (til halv pris) til barna sine en gang i uken.

Målet er at alle barna på skolen får yoghurt minst en gang i uken, men dette kan vi ikke gjennomføre uten foreldrene. Det er viktig at dette er noe både foreldre, barn, ledere i landsbyen, Twawose og norske donorer samarbeider om. For å fremme dette samarbeidet arrangerer vi «Melkedagen» i oktober. Denne dagen står melk og melkeprodukter i sentrum og alle er invitert til å lære mer om viktigheten av melk og viktigheten av skoleyoghurt prosjektet.

Også andre skoler i området har vist interesse og ønsker å ta del i prosjektet. I fremtiden er dette noe vi ønsker å få til, men først er det viktig at samarbeidet med Nyandira barneskole fortsetter og at vi sammen jobber for å nå flest mulig av barna ved skolen.

Dette innlegget ble publisert i Skolemat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s