Feiring av verdens skolemelk dag i Mgeta 24. september 2014

Verdens skolemelk dag er en økende og populær feiring i verden i dag. Målet er å lære barn viktigheten av å drikke melk. Cirka 40 land feirer dagen årlig. Barn, spesielt de som går på skolen, deltar i morsomme aktiviteter som lærer dem hvorfor det er viktig å drikke melk og oppmuntrer dem til å drikke.

Nyandira og Tchenzema barneskoler feiret også dagen med sang, dans og teater. Over 1000 personer deltok i feiringen som bestod av skoleelever, lærere, foreldre, og representanter fra landsbyledelsen. Det var også flere som deltok fra Kibuko barneskole. De var tilstede for å lære mer om viktigheten av melk, spesielt siden de nå har egne melkegeiter på skolen. Barna var også med på planleggingen av feiringen, og håpet er nå at flere barn med støtte fra foreldrene vil delta i skoleyoghurtprogrammet. Rektoren på Tchenzema barneskole fortale på feiringen at målet hans er at på slutten av året skal i hvert fall 90% av elevene drikke yoghurt på skolen hver uke, kanskje til og med 100% av elevene hvis mulig.

IMG_0787 IMG_0794

Feiringen begynte klokken 11 og informasjon ble gitt fra lærere, Twawose og Ritah om hva feiringen dreide seg om, viktigheten av melk, og om skoleyoghurtprogrammet. Etter de lærerike presentasjonene var det tid for underholdning. Elevene hadde laget ni forskjellige grupper og hver gruppe presenterte. Noen sang, andre danset, og noen fremførte et lite teaterstykke. Alle fokuserte på melk og viktigheten av melk. Noen fokuserte på foreldrenes reaksjon når de spør om penger til å kjøpe geiteyoghurt på skolen mens andre fokuserte på hvordan det har påvirket dem så langt. Fremføringene var veldig populære. En gruppe ble kåret som vinner. Gruppen var fra Tchenzema barneskole og de vant en måned med yoghurt på skolen gratis for hvert gruppemedlem.

IMG_0790 IMG_0798 IMG_0793 IMG_0782

I løpet av dagen fikk alle geiteyoghurt eller geitemelk, noe som selvfølgelig var veldig populært. Man kunne se gleden i øynene deres når de drakk yoghurten. En elev uttrykte sin glede med å si «FOR en vakker dag det er fordi vi får smake yoghurten, og også lære om hvorfor det er så viktig å drikke den».

På slutten av dagen ble mat servert så alle hadde nok kreften til den, for mange, lange gåturen hjem. Det var en virkelig fin dag, og noen har nok allerede nå begynt å planlegge og gleder seg til neste års skolemelk dag.

IMG_0801 IMG_0805 IMG_0783  IMG_0806IMG_0803IMG_0785

Dette innlegget ble publisert i Skolemat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s